Συνταγή για Ηπειρώτικη Κοσμερί ....!!!!

Συνεχίζουμε τις συνταγές με την κοσμερί....Όλοι οι Λουριώτες - Ηπειρώτες τη γνωρίζουμε......

Υλικά για το μίγμα: 
16 κουταλιές αλεύρι 
2 φλυτζάνια του καφέ λάδι αλάτι 
3 χτυπημένα αυγά 
1 ποτήρι γάλα 
όσο νερό πάρει 
τυρί φέτα 
Για το άλειμμα του ταψιού:
4 κουταλιές σούπας Φυτίνη 
Στο τέλος:
1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό
 λίγη τριμμένη φέτα 
Εκτέλεση:  
Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά για το μίγμα (εκτός από τη φέτα) μέχρι να γίνει ομοιόμορφος χυλός.Μετά ρίχνουμε τη φέτα σε κομμάτια. Αλείφουμε το ταψί με φυτίνη. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και ραντίζουμε με το χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε στους 180 για τρία τέταρτα.
Tip: Προσέξτε πολύ στο βουτύρωμα!Πρέπει η φυτίνη να μπει σε μεγάλη ποσότητα,για να μην κολλήσει η πίτα στο ταψί.Αν θέλετε,μπορείτε στη ζύμη να τρίψετε και κασέρια. 

 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας