Λουκέτα στα Α/Τ Λούρου, Πάργας και Θεσπρωτικού;

Ανησυχία υπάρχει και στην Πρέβεζα από τις αλλαγές που έρχονται στις δομές ΕΛ.ΑΣ αφού σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό προβλέπεται να μπει λουκέτο σε πολλά αστυνομικά τμήματα που έχουν μικρή δύναμη έως 25 αστυνομικούς και να δημιουργηθούν μεγάλα τμήματα με σημαντικό αριθμό ένστολων, οι οποίοι θα σχηματίσουν μικρές και ευέλικτες μηχανοκίνητες μονάδες, οι οποίες θα τεθούν στη μάχη κατά της εγκληματικότητας. Το θέμα θα συζητηθεί...
στη συνεδρίαση του διοικητική συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών υπαλλήλων και την Πρέβεζα θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης και μέλος της ΠΟΑΣΥ κ. Μυλωνάς. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εφαρμογή ενός «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» στα αστυνομικά τμήματα, σύμφωνα με τον κ. Μυλωνά θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα.

 Συγκεκριμένα ανέφερε ότι από αυτά που έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, υπάρχουν σκέψεις να μείνει ένα αστυνομικό τμήμα στην έδρα κάθε Δήμου και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, αν ισχύσει κάτι τέτοιο, να κλείσουν τα αστυνομικά τμήματα Λούρου, Πάργας και Θεσπρωτικού και να μεταφερθούν αντίστοιχα σε Πρέβεζα, Καναλλάκι και Φιλιππιάδα .
Την ίδια στιγμή και με αφορμή την λήξη στις 2 Δεκεμβρίου των αποσπάσεων των 15 αστυνομικών από την Πρέβεζα που βρίσκονται στο Παρανέστι της Δράμας κανείς δεν γνωρίζει επίσημα εάν αυτές θα συνεχιστούν και από ποιες αστυνομικές διευθύνσεις θα προέρχονται. 

Σύμφωνα πάντως με ανεπίσημες πληροφορίες οι αστυνομικοί από την Πρέβεζα θα επιστρέψουν στις θέσεις τους και θα δεν υπάρξουν νέες μετακινήσεις. Πληροφόρηση για το συγκεκριμένο θέμα δηλαδή για το θα γίνει με τις αποσπάσεις της επιχείρησης Ξένιος Ζευς, στον Έβρο ζητάει με δημόσια επιστολή της προς το Γενικό Αρχηγείο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, αναρωτιέται τι θα γίνει τις γιορτές κι αν όλοι οι αστυνομικοί θα μπορούν να είναι με τις οικογένειές τους και θέτει και θέμα αποτελεσματικότητας των Υπηρεσιών στην Ήπειρο, παραθέτοντας στοιχεία, από τις κατασχέσεις ναρκωτικών