Παραλία λούτσα – βράχος Πρέβεζας

Η παραλία της Λούτσας και του Βράχου ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα ακριβά στολίδια, που απαρτίζουν τα 60 ολόκληρα χιλιόμετρα ακτογραμμής, με τις καταπληκτικές αμμουδερές παραλίες, της Πρέβεζας...



Με μέτωπο το καταγάλανο Ιόνιο και «πλάτη» τον καταπράσινο λόφο που τις σκιάζει οι παραλίες της Λούτσας και του Βράχου, ενωμένες αλλά ταυτόχρονα και με ευδιάκριτα «σύνορα», απλώνονται σε έξι! ατέλειωτα χιλιόμετρα χρυσαφένιας αμμουδιάς.

Η πρόσβαση από την εθνική οδό, που συνδέει την Πρέβεζα με την Ηγουμενίτσα, είναι πολύ εύκολη. Αρκεί να ακολουθήσεις την πινακίδα προς Βράχο, που θα συναντήσεις πρώτη ή προς Λούτσα λίγα χλμ πιο πάνω και να πάρεις τους κατηφορικούς δρόμους που θα σε φέρουν κυριολεκτικά πάνω στο κύμα.

Η Λούτσα και ο Βράχος διατρέχονται από έναν κεντρικό δρόμο ο οποίος από τη μια μεριά κατακλύζεται από ενοικιαζόμενα δωμάτια και beach bar και από την άλλη μεριά ξεκινά η πλατιά αμμουδιά. Τα beach bar έχουν φροντίσει για την άνεση σου στην παραλία, με τις δωρεάν ψάθινες, κομψές ομπρέλες και τις άνετες ξαπλώστρες όπου μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου, το ποτό σου ή το snack σου ενώ από τα ηχεία πλημμυρίζει η παραλία με τα τελευταία καλοκαιρινά hitάκια.

Κατά μήκος της αμμουδιάς υπάρχουν στημένοι φιλέδες αν σου αρέσει το beach volley, τραπέζια του πινγκ πονγκ, κούνιες για τα πιτσιρίκια, καμπίνες για να αλλάξεις ρούχα και ντουζιέρες για να ξεβγάλεις αλάτια και λάδια, καθώς και εξέδρες όπου μπορείς να καταπιαστείς με πολλά θαλάσσια σπορ.

Οι υποδομές είναι εξαιρετικές για τους παραθεριστές, καθώς λειτουργεί ένα super market, αρκετά mini market, εστιατόρια, ταβερνάκια και καφετέριες.

Η θάλασσα είναι κρυστάλλινη και καταγάλανη αλλά όχι ιδιαίτερα ρηχή, κι αν και τον περισσότερο καιρό είναι ζεστή και ήρεμη υπάρχουν κάποιες περίοδοι, συνήθως μέσα Ιουνίου και αρχές ή μέσα Ιουλίου, που τα κύματα απευθύνονται μόνο στους πολύ τολμηρούς ενώ το νερό έχει μετατραπεί σε παγάκια και γι’ ευθύνονται τα ρεύματα από την Αδριατική. Αλλά το φαινόμενο αυτό κρατά πολύ λίγες μέρες και μετά τόσο η θερμοκρασία του νερού όσο και η κατάστασης της θάλασσας επανέρχονται στο φυσιολογικό τους.

Η Λούτσα και ο Βράχος είναι τα ιδανικά μέρη για να απολαύσεις την ανατολή του ήλιου, της σελήνης και κυρίως τη δύση. Είτε μέσα στη θάλασσα, που τα νερά της έχουν γίνει μπρούτζινα είτε από την αμμουδιά θα μαγευτείς από το θέαμα, καθώς θα βλέπεις τον ήλιο να βυθίζεται σιγά σιγά και να χάνεται στο Ιόνιο.











πηγη: prevezainfo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας