Αιφνιδιαστικός έλεγχος του ΙΚΑ εντόπισε 15 ανασφάλιστους σε καταστήματα της Πρέβεζας

Αποφασισμένοι να επιβάλλουν τα εξοντωτικά πρόστιμα των 10.500 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο άτομο, ήρθαν την Παρασκευή(12-9-14) στην Πρέβεζα ελεγκτές του ΙΚΑ. Συνοδεύονταν...
μάλιστα από αστυνομικούς, από τους οποίους ζητείται η συνδρομή για να αποφεύγονται οι ξυλοδαρμοί των ελεγκτών. Ύστερα από την κακοκαιρία και την μείωση της τουριστικής κίνησης, οι καταστηματάρχες κυρίως του τομέα εστίασης και ψυχαγωγίας χαλάρωσαν και δεν περίμεναν ελεγκτές.


Έτσι από το «σάρωμα» που έκανε το συνεργείο του ΙΚΑ από την Πάτρα, εντόπισε συνολικά 15 ανασφάλιστους εργαζόμενους και συμπεριέλαβε μάλιστα και έναν πελάτη που τον θεώρησε ως «dj» καφετέριας, ενώ ο ίδιος τους δήλωσε ότι απλώς πήγε στον υπολογιστή εκείνη τη στιγμή για να βάλει ένα… «καψουροτράγουδο».

Το ποσοστό αυτό θεωρείται ιδιαίτερα υψηλό για την Πρέβεζα καθώς σε συνεχείς ελέγχους που έκαναν συνεργεία του ΙΚΑ ολόκληρο τον μήνα Ιούλιο, είχαν εντοπιστεί μόνο 10 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι. 

Το παράδοξο είναι ότι οι ελεγκτές ήταν το πρωί σε καφετέριες του Λούρου, όπου και εκεί εντόπισαν ανασφάλιστους εργαζόμενους, αλλά η πληροφορία για το ότι έχουν βγει σε «σαφάρι″ δεν έφτασε στην Πρέβεζα με αποτέλεσμα οι καταστηματάρχες τώρα να υποστούν τα εξοντωτικά πρόστιμα, που μοιραία θα δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στις επιχειρήσεις τους.




 http://prevezaposto.gr/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη αλλά γιατί χαρακτηρίζονται ως "εξοντωτικά" τα πρόστιμα ; Η ανασφάλιστη και "μαύρη" εργασία. είναι κοινωνικό έγκλημα...οπότε κανένα έλεος σ' αυτούς που εκμεταλλεύονται εργαζομένους, σ' αυτή τη δύσκολη Κοινωνικά και Οικονομικά περίοδο.

Ανώνυμος είπε...

Οταν ανοιξεις ενα μικρο μαγαζι και δεις τι πρεπει να πληρωνεις και τι σου μενει στην τσεπη,τοτε θα καταλαβεις τι σημαινει.Γιατι μερικοι δεν καταλαβαν οτι η Ελλαδα ειναι χρεωκοπημενη με 1,5 εκατομμυριο ανεργους οι οποιοι νομιζετε οτι τα μαγαζια το οικονομαν (και δεν θελουν να πληρωνουν για ασφαλιση,ενω οι ιδιοι αδυνατουν να πληρωσουν ουτε το ΤΕΒΕ τους........) Οι αδηλωτοι υπαλληλοι που πληρωνονται απο μια εργασια και δεν ειναι ασφαλισμενοι τα οποια ειναι αφορολογητα (μαυρα)και παιρνουν τα επιδοματα των 800 ευρω τοτε ειναι καλα χωρις προστιμο??????Εκει σας βολευει........

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας