Ο Λούρος τιμά τη μνήμη του Πολιούχου του Αγίου Απόστολου Βαρνάβα σε διήμερες εκδηλώσεις στις 10 και 11 Ιουνίου 2016

Τη μνήμη του Πολιούχου του Αγίου Απόστολου Βαρνάβα τιμά σε διήμερες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Ιουνίου ο Λούρος στον ιστορικό Ναό που έχει χτιστεί περίπου στις αρχές του 12ου αιώνα και βρίσκεται στο φερώνυμο αισθητικό παραποτάμιο δάσος, σε ένα πανέμορφο τοπίο με...
υπεραιωνόβια δέντρα, 1χλμ από τον Λούρο και πολύ κοντά στον ποταμό Λούρο.



Οι εκδηλώσεις, θα ξεκινήσουν την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 10 Ιουνίου το απόγευμα στις 19:00μμ, με τον Πανηγυρικό Εσπερινό, όπου θα χοροστατήσει και θα κηρύξει Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος, ενώ το Σάββατο 11 Ιουνίου το πρωί, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Απόστολου Βαρνάβα στις 07:00π.μ θα ψαλλεί ο όρθρος και αμέσως μετά 08:30πμ με 10:30πμ η Θεία Λειτουργία με κήρυγμα από ιεροκήρυκα της Μητρόπολης και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λούρου.


Πιστοί από την ευρύτερη περιοχή θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις και θα ζήσουν στιγμές κατάνυξις μέσα στο καταπράσινο δάσος όπου βρίσκεται ο πανέμορφος Ιερός Ναός που είναι η μία από τις δύο εκκλησίες, αφιερωμένη στον Άγιο Απόστολο Βαρνάβα, σε ολόκληρη την χριστιανοσύνη.



Η προετοιμασίες για την μεγάλη εορτή σχεδόν ολοκληρώθηκαν, οι τοπικές αρχές την περασμένη εβδομάδα με ειδικό μηχάνημα κλάδεψαν δέντρα που βρίσκονται στο δάσος, με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά που είναι κοντά στον Ιερό Ναό και καθάρισαν την διαδρομή μήκους ενός χιλιομέτρου που οδηγεί από το Λούρο στο δάσος του Αγίου Βαρνάβα.



Χθες το απόγευμα την σκυτάλη πήραν οι μικροί και μεγάλοι κάτοικοι του Λούρου, εθελοντές και πιστοί του Αγίου, που σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και πολιτιστικούς συλλόγους του Λούρου, καθάρισαν και καλλώπισαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Βαρνάβα και διαμόρφωσαν τον περιβάλλοντα χώρο έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα για τους χιλιάδες των πιστών που θα προσέλθουν στον Ιστορικό Ναό.

Οι πάγκοι για το παζάρι θα τοποθετηθούν στο δρόμο μπροστά από το κτίριο της Δημοτικής Ενότητας Λούρου, από το εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης ως το Αμφιθέατρο, όπου θα υπάρχουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το διήμερο από το Α.Τ. Λούρου. Λίγοι πάγκοι θα υπάρχουν και στο δάσος του Αγίου Βαρνάβα. Επίσης με αφορμή την γιορτή του προστάτη του Λούρου, μεγάλοι λαϊκοδημοτικοί καλλιτέχνες αλλά και τοπικοί αστέρες του πενταγράμμου θα διασκεδάσουν ως τα ξημερώματα τους χιλιάδες των επισκεπτών του διημέρου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας