Ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι της φετινής Εξισωτικής, μέχρι 29/11 οι ενστάσεις.

Μεταξύ 260.000 και 270.000 εκτιμάται ότι είναι οι εγκεκριμένοι παραγωγοί, δικαιούχοι της εξισωτικής αποζημίωσης για το 2016, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μετά την ανακοίνωση του Οργανισμού Πληρωμών (14/11) ότι οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με την έγκριση ή μη του αιτήματός τους για την λήψη της εξισωτικής αποζημίωσης, αναρτήθηκε σχετικός ηλεκτρονικός σύνδεσμος χθες το απόγευμα στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ. Σύμφωνα με τη λογική της φετινής εξισωτικής...
οι παραγωγοί έχουν από φέτος το δικαίωμα να αιτηθούν αποζημίωση και στα δύο υπομέτρα (13.1 και 13.2), ανάλογα µε την περιοχή στην οποία ανήκουν τα αγροτεµάχιά τους, δυνατότητα που δεν υπήρχε τα προηγούμενα έτη.

Εδώ θα βρείτε τον σύνδεσμο των εγκεκριμένων και των απορριπτόμενων της εξισωτικής και το έντυπο ένστασης

Σχεδόν τετραπλάσιοι οι δικαιούχοι σε σχέση με πέρσι.
  Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, φαίνεται πως ο φετινός αριθμός των δικαιούχων (εγκεκριμένοι παραγωγοί) ανέρχεται σε 260.000 -270.000, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στις τάξεις των κτηνοτρόφων αναφορικά με το ποια θα είναι τα ποσά που θα δουν φέτος στους λογαριασμούς τους και αν θα υποστούν μείωση. Σημειώνεται ότι κατά τις τελευταίες χρονιές καταβολής της αποζημίωσης οι δικαιούχοι ανέρχονταν σε περίπου 70.000, οπότε γίνεται αντιληπτή η διαφοροποίηση.

Δυνατότητα και σε δεύτερο μέλος της ίδιας οικογένειας, επιλέξιμοι και με κάτω από 2 εκτάρια
Μια ακόμα δυνατότητα και διαφοροποίηση που υπάρχει στη φετινή εξισωτική είναι ότι σε μία οικογένεια μπορούν δύο άτομα να αιτηθούν και να λάβουν αποζημίωση, εφόσον βέβαια ο καθένας είναι κάτοχος διαφορετικών εκτάσεων. Επίσης αλλαγή υπάρχει και ως προς την κατάργηση του ορίου των 2 εκταρίων γεγονός που φαίνεται ότι συντέλεσε στη σημαντική αύξηση των δικαιούχων καθώς οποιοσδήποτε διαθέτει μια έκταση που πληροί τις προϋποθέσεις της αποζημίωσης μπορεί να καταστεί δικαιούχος ακόμα και αν η έκταση αυτή είναι μικρότερη των 2 εκταρίων (20 στρεμμάτων). Υπενθυμίζεται ότι οι ενστάσεις για τους ενδιαφερόμενους έχουν ξεκινήσει να γίνονται δεκτές από χθες 15/11 με καταληκτική ημερομηνία τις 29/11.




Πηγή: www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ πληκτρολογήστε το σχόλιό σας